Yüksek Lisans Programına Öğrenci Alımı

Kamu Hukuku (Türkçe)

IV

60

İngiliz Edebiyatı ve Kültür İnc. (İng.)

(2015-2016 Güz döneminde öğrenci alınmayacaktır)

say,söz,ea    60

V

80

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsüne 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında aşağıda isimleri yazılı programlara sınavla Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri Alınacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI:

(*)       Tezsiz programlarda ALES şartı aranmaz.

(**)      I   4 yıllık yüksek öğretim kurumları mezunları.

II  Hukuk Lisans Mezunları.

III  İşletme, İnsan Kaynakları, İktisat, Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Finans veya Finansal Ekonomi alanlarından

birisinde  Yüksek Lisans derecesine sahip olmak veya Lisans derecesi İşletme olmak kaydıyla herhangi bir alanda Yüksek

Lisans  derecesine sahip olmak.

IV  Hukuk Lisans ve Tezli Hukuk Yüksek Lisans Mezunları. Yüksek Lisans mezuniyet not ortalaması  4’lük sistemde en az  3,

100 lük sistemde en az 70 olması.

V  Sosyal Bilimler, Filoloji, Çeviri Bilim ve İngilizce Öğretmenliği alanlarından birinde tezli Yüksek Lisans yapmış olmak.

Yüksek Lisans mezuniyet not ortalamasının  4 üzerinden en az 3 olması (100 Üzerinden muadili).

(***)         Türkçe Yüksek Lisans programlarda yabancı dil puan  koşulu aranmaz.  Türkçe Doktora programlarda aranır.

Doktora ve İngilizce Yüksek Lisans Programlarında belirtilen YDS veya eşdeğer (KPDS, ÜDS, TOEFL-IBT, CAE, CPE,

PEARSON PTE Akademik) puanı almış olmak. İngilizce Yüksek Lisans programlarına başvurularda Üniversitemizce yapılan

İngilizce Yeterlik Sınavı da   geçerlidir.

Detaylı bilgilere Enstitü web sayfamızdan erişilebilir.  (http://sbe.cankaya.edu.tr)

BAŞVURU SIRASINDA VERİLMESİ GEREKEN BELGELER:

• Başvuru formu  (Enstitü web sayfasında bulunmaktadır) ve 1 adet fotoğraf.
  • Yüksek lisans için Lisans, Doktora için Lisans ve Yüksek Lisans resmi not çizelgesi (Transkript)  aslı.
  • ALES sınav sonuç belgesi (ALES 3 yıl geçerli olup 2012 Haziran ve sonrası kabul edilecektir)
  • Yabancı Dil Belgesi (Son 2 yıl geçerli olup, 2013 Haziran ve sonrası kabul edilecektir. Türkçe Doktora Programları için süre kısıtı yoktur.)
  • Başvuru ücreti 100 TL’nin Vakıfbank  Meşrutiyet Şubesi TR 2800 0150 0158 0072 6042 9262 no’lu  hesaba

yatırıldığını gösterir dekont. (Bankamatik çıktısı kabul edilmemektedir)

• Yüksek Lisans için özgeçmiş.
  • Doktora için  özgeçmiş, niyet mektubu ve 2 adet referans mektubu .

*Her evraktan, ayrıca 1’er adet fotokopi istenmektedir.  Başvurular Enstitü sekreterliklerine yapılacaktır.

Lisansüstü eğitime ilişkin başvurular, sınavlar, kayıtlar, dersler vb. Yüzüncü Yıl kampüsünde yapılmaktadır.

2015-2016 GÜZ DÖNEMİ ALIMLARI İÇİN ÖNEMLİ TARİHLER

BAŞVURU TARİHLERİ

YABANCI DİL SINAVI

BİLİM SINAVI- MÜLAKAT